E S E M É M Y E K
 
 
Az iparosok borkóstolója
Január
Az újborok kóstolója
Február
A nôk borkóstolója
Március
Az újborok értékelése a fogyasztók és hivatalos borbírák részvételével
Áprilisl
Amatôr festôk és fényképészek kiállítása
Június
Temerin fogadott ünnepe
Július 20
Kenyér, sajt és bor címmel tartandó borkóstoló
Augusztus 20
Szüreti napok és borszépség-választás
Szeptember 1
Karácsonyi és primôr borok kóstolója
December
16-18-ig
 

A békés bácskai táj felejthetetlen élményében lehet része, ha meglátogatja szôlôskertünket, benne jellegzetes tanyával, ahol az igazi bácskai konyha ízei mellett kitunô borainkat is megkóstolhatja.

Borkóstolót, tizenötfôs vagy annál nagyobb csoportoknak, elôre meghatározott idôpontban tartunk.

A téli borkóstolónk befogadóképessége 60 személy, a nyáriban, megfelelôen kialakított bácskai jellegu udvaron és teraszon, 100 vendéget is fogadhatunk.

Igazi bácskai ízek várják a borkóstolók résztvevôit: halászlé, pörköltek, paprikások, kemencében készült ételek, mint pl. disznócsülök savanyú káposztával, lepény, hidegtálak, idényjellegu saláták.

 
 

A borkóstolók étrendje:

Két bor ízlelése között túrós és töpörtyűs pogácsát, natúr és speciális eljárással előállított, házi készítésű tehén- és kecskesajtot kínálunk. Ugyancsak szerepel kínálatunkban a helyszínen sütött liba- és kacsazsíros lepény, falusi kemencében sütött gibenyica.

A borkóstoló után fogyasztható ételek közül konyhánk kínál még marha- és birkapörköltet, székely gulást, halászlevet vagy halpaprikást, folyami sült halat, disznócsülköt savanyú káposztában – tanyasi módra, kemencében sütve.

Utolsó fogásként mákos, diós és túrósrétest vagy kalácsot kínálunk azon vendégeinknek, akik borházunkban összekötik a kellemeset a hasznossal.

 
 
 
 
 

Copyright © 2007-2009 VINDULO | Web design STDesign