B O R A N I K
 
Pannonia
Pannonia          
Rizling
Rizling

Karakteres, elegáns, harmonikus száraz fehérbor. Világos, zöldessárga színu, friss fajtajelleggel, kimondottan finom savanykás ízu, a friss gyümölcs diszkrét illatával.

Fehér húsok és nemes halfajták hu kísérôje lehet. Mindenféle elôétellel, könnyed salátákkal, fehér sajtokkal és rostonsültekkel kitunôen harmonizál.

9-11 fok C hômérsékleten kínáljuk!

A Pannónia újfajta szôlô, amely ellenálló a gombás megbetegedésekkel szemben. Mindenfajta vegyszer nélkül nevelhetô. Tehát bátran elmondhatjuk róla, hogy a belôle elôállított bor környezetkímélô körülmények között jön létre.

Olaszrizling Iható, frissítő hatású, harmonikus, sárgászöld színű, száraz fehér bor. A gazdag vajdasági talaj és napsütés finom, a fajtára jellemző, a mandula kesernyés ízére emlékeztető ízt kölcsönöz neki, megtoldva ezt az érett szőlő aromájával.

Igen sokféle étel kísérő itala lehet: pl. kitűnően csúszik hideg előételek és sonka után, mindenfajta fehér húshoz, rostonsültekhez, édesvízi nemes halakhoz is jól fogyasztható. A felsoroltakból látható, hogy az amolyan „mindenkor mindenhez” borok csoportjába sorolható.

Behűtve, 9- 11 C fokon a leghatásosabb.

 
Mirna Bačka
Mirna Bačka
RosAnna
Rosanna

cuvée

Könnyu, száraz fehérbor, zöldessárga színu, az új Bácska fajta és a világhíru Chardonnay kombinációjával keletkezett. Magán hordozza a friss virág légies illatát. A kellemes bukéja enyhe savanykás ízzel harmonizál.

Könnyu, iható bor minden alkalomra. Szolgálhat elôitalként hideg elôételekhez, idényjellegu salátákhoz, fehér húsokhoz, halakhoz és a tenger gyümölcseihez.

8-10 fok C hômérsékleten kínáljuk!

cuvée

Könnyu, kimondottan elegáns, száraz rózsaszínu bor, a szôlôvirág intenzív illatával. Gazdag aromájú, kellemes, hosszantartó ízzel. E borban az ízek együtthatása olyan élvezetet nyújt, amilyenhez az ember többször visszatér.

Szolgálhat elôitalként, de a könnyu tavaszi és nyári saláták , elôételek, pástétomok, halak, füstölt húsok meg a rostonsültek kitunô kísérôje lehet.

9-11 fok C hômérsékleten kínáljuk!

 
Frankovka
Three Star

Intenzív rubinpiros színű, száraz vörös bor a fajtára jellemző bukéval, telt és harmonikus ízű. Kifinomult ízlésű, a könnyű vörös borok kedvelőinek ajánlott.

Kiváló gasztronómiai élvezetet nyújt vadak húsa vagy egyéb vörös húsok, dalmát sonka (prsut), házi sonka vagy más pikáns ételek kísérőjeként. Kitűnően illik a zsíros és az érett kéksajtok mellé.

Szobahőmérsékleten fogyasztható, 16-18 C fokon.

cuvée

Erôs, testes bor, sötétvörös színu, suru állagú, a Cabernet sauvignon, a Cabernet franc és a Merlot fajták kombinációjában készült. Hangsúlyosan érett erdei bogyós gyümölcs íze van. A gazdag aroma és a kerek, telt íz egybehangolt árnyalatai teszik egyedülállóvá.

Telt íze a vörös, a füstölt és a vadas húsok, a tengeri halak és a kék sajtok esetében jut kifejezésre.

Szobahőmérsékleten fogyasztható, 16-18 C fokon.

 
SlatkaEva

cuvée

A későn szüretelt, túlérett petra, petka és kozmopolita szőlőfajtákból készült.

Fogyasztható étvágygerjesztőként olajbo-gyó és több féle kemény sajt mellé, de a legjobb hatást érjük el vele csemege-borként a főételek után fogyasztott sütemények és kalácsok kísérőjeként.

Behűtve, 9- 10 C fokon a legkellemesebb.

 


Copyright © 2007-2009 VINDULO | Web design STDesign